Insula de Smarald – Padurea fermecata

TabereCuSuflet0212Dupa ce ne-am racorit la Cascada Apostolilor, ne-am suit din nou pe biciclete si am continuat sa pedalam pe firul apei, pe patul moale de muschi, strecurandu-ne printre ferigi uriase, printre pini si platani batrani a caror varsta se masoara in sute sau chiar mii de ani!

De la cele doua Cascade, drumul continua prin padurea minunata, de-a lungul raului saltaret care a creat caderile de apa. Drumul fiind putin folosit, a inceput sa creasca iarba pe terasament, asa ca pedalatul a fost o bucurie:) Am traversat de mai multe ori raul, cine a putut, cu bicicleta, cine nu, cu piciorul! Ajunsi la o intersectie am facut stanga si am inceput sa urcam, luandu-ne la revedere incet incet, de la Padurea fermecata!

Dupa 5-6 serpentine in urcare, am ajuns la o intersectie de drumuri cu o troita, apoi a  urmat o coborare frumoasa la capatul careia am ajuns in Theologos, fosta capitala a insulei. Am strabatut orasul cu casute multicolore, am vazut podul medieval ce separa cartierul otoman de cel grecesc si o biserica ce adaposteste o relicva pretioasa – un cui din crucea lui Isus, apoi ne-am indreptat catre malul marii.

Iata ultimele poze din aceasta zi minunata:

Foto: Tabere cu Suflet

2 thoughts on “Insula de Smarald – Padurea fermecata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s