In cautarea Comorilor din Valea Lomului

TabereCuSuflet0141Weekendul acesta am mers cu bicicletele in Valea Lomului din Bulgaria, unde am vizitat  pestera Orlova Chuka, apoi am explorat, pe rand, bisericile rupestre de la Ivanovo si am descoperit renumitele fresce inscrise pe listele UNESCO!

Putem spune ca am avut mare noroc de vreme! Dupa o saptamana de ploi si furtuni, duminica a fost o adevarata zi de vara, caci soarele ne-a luminat cu darnicie calea si ne-a umplut de voie buna:)
Ghidul pesterii Orlova Chuka ne-a intampinat cu aceeasi prietenie si caldura si ne-a impresionat din nou cu jocurile si cantecele sale:) Am cantat si noi cu el in timp ce ne plimbam prin galeria “Champs Elysees”, apoi am ascultat povestile sale si am admirat “Rechinul”, “Dinozaurul”,  “Inima pesterii” si alte formatiuni interesante!

Dupa atata ploaie, natura a explodat parca la Ivanovo! Am vizitat mai intai Biserica principala, Fecioara Maria, unde am admirtat pretioasele fresce din secolul XIV, apoi ne-am urcat pe biciclete si am pornit prin Canionul Lomului, spre celelalte 5 biserici rupestre.
Aici este oricum multa vegetatie, asa ca acum inaintam parca printr-o jungla! Unele intrari la bisericile rupestre erau mascate practic de vegetatia uriasa! Am reusit sa trecem de zidul de verderata si , asemeni lui Indiana Jones, am urcat pe vechile trepte sapate de calugari, ne-am strecurat prin galerii inguste asteptandu-ne parca sa zarim ivindu-se de dupa o coloana haina neagra a unui calugar isihast!

Iata pozele din aceasta excursie frumoasa:

Foto: Tabere cu Suflet

One thought on “In cautarea Comorilor din Valea Lomului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s