Micii Cercetasi – La Catarat

TabereCuSuflet0039De dimineata vremea a fost numai buna, asa ca am mers la stanca, iar Micii Cercetasi au devenit, pentru cateva ore, Mici Alpinisti! 🙂
Dupa-amiaza am avut din nou parte de o repriza de ploaie, asa ca ne-am transformat in Micii Speologi si am explorat o pestera neamenajata, unde am vazut Bolul fermecat!

Astazi era prognozata o fereastra de vreme buna, asa ca nu am stat mult pe ganduri: Ne-am echipat si imediat dupa inviorare am plecat spre Stanca din Ograda cu Flori, pe care multi o stiu de Stanca Calugarului. Aici am montat o mansa de escalada inalte de 30 m si, spre bucuria noastra, toti copiii s-au descurcat de minune! Multi dintre ei, chiar si dintre cei mici, au reusit sa urce pana sus:) A avut loc si un concurs ce a contat pentru Cupa Tabere cu Suflet si ale carui rezultate se gasesc aici.

Planul era ca dupa-amiaza sa mergem la rapel, insa socoteala din targ nu se potriveste intotdeauna cu cea de acasa, asa ca am ajuns la Pestera cu Bolul Fermecat. Este o pestera neelectrificata si neamenajata, renumita pentru ca aici, in trecut, a locuit un calugar impreuna cu un urs! Acesta este singurul caz de convietuire cu un animal salbatic din Patericul Romanesc! Dupa ce am afalt povestea am intrat, pe rand, in pestera , am vizitat galeriile sale spectaculoase, la un moment dat ne-am si tarat, am vazut locul unde s-a nevoit calugarul iar la final am vazut Bolul fermecat, din care oricata apa ai lua nu seaca niciodata si nici nu scade nivelul apei!

Seara am invatat sa facem noduri, dupa care am povestit despre programul de maine.
Iata pozele de astazi:


Foto: Tabere cu Suflet

3 thoughts on “Micii Cercetasi – La Catarat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s