Transilvania pe 2 Roti – Biserici Fortificate

TabereCuSuflet0027Astazi am pedalat pe malul Oltului si am vazut o multime de Cetati, Biserici si Castele in Tabara Transilvania pe 2 Roti🙂

De dimineata lacul langa care am dormit era plin de aburi stravezii, iar dinspre el razbatea o racoare placuta, numai buna de inviorare:) Peste zi se anunta o vipie nemaivazuta, asa ca am mancat rapid, apoi ne-am echipat si ne-am urcat in sa!

Primul popas l-am facut la Aita Mare unde am vazut biserica fortificata. Ghid ne-a fost chiar preotul, care ne-a servit cu boboane si ne-a povestit de-a fir a par istoria religiei Unitariene, a bisericii, cum a gasit un tunel lung de peste 1 km pe sub biserica, precum si multe alte lucruri interesante!

De aici am plecat spre Miclosoara, unde am vizitat Castelul Kalnoky si Muzeul Traditiilor Transilvane amenajat in castel. De aceasta data ghid ne-a fost chiar Matyas, fiul contelui Kalnoky! Am vazut bucatariile de la subsol cu ustensilele frumos aranjate, camerele de zi impodobite cu stucaturi comandate la Viena, mai multe sobe frumos decorate precum si o oglinda impresionanta, cat tot peretele! Ajunsi afara, am admirat gradina renascentista si iazul castelului care era plin de nuferi si lotusi!

Urmatorul popas a fost la Ulmul din Capeni, un arbore urias, declarat arborele anului 2012, de unde ne-am indreptat catre Baraolt.

Pentru ca era foarte cald, am amanat iesirea de dupa-amiaza si am ramas la umbra sa reparam biciclete si sa jucam Mafia si alte jocuri. Seara am mancat la restuarant, apoi am ne-am urcat pe biciclete si am plecat intr-o noua tura catre izvoarele minerale de la Biborteni.

Iata pozele de astazi:

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s