Transilvania pe 2 Roti – Cetatea Rupea

TabereCuSuflet0019In ultima zi a Taberei Transilvania pe 2 Roti am facut un ultim traseu pe bicicleta si am vizitat Biserica fortificata Homorod si Castelul Rupea!
“As vrea sa nu se mai termine tabara asta si sa tina 3 saptamani!” ne-a spus un copil la final:)

Tabara Transilvania pe 2 Roti a ajuns la final! Dupa 6 zile in care am pedalat 130 de km, am vazut o multime de lucuri interesante si am strans o mare de impresii puternice!

Ultimii km ne-au purtat catre Biserica saseasca Homorod, construită în secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romanice. Am admirat zidurile inalte, despre care se spune ca nu au fost niciodata cucerite, apoi am intrat in biserica iar copiii au putut descifra cuvintele gravate pe pereti in limba germana.

De aici ne-am indreptat catre Rupea, unde am vizitat Cetatea inaltata pe varful unui monolit de bazalt! Este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul Romaniei, primele semne de asezare datand din paleotic si neoliticul timpuriu (5.500-3.500 i.Hr.). În vremea dacilor, pe aceste locuri a fost ridicată dava cunoscută sub numele de Rumidava sau Ramidava. Dupa cucerirea romana, cetatea devine castrul roman Rupes. Cetatea actuala cuprinde trei incinte separata de ziduri puternice: Cetatea de Sus ridicata pe ruinele davei dacice, Cetatea de Mijloc (sec XVII) si Cetatea de Jos (sec XVIII).

Iata pozele din ultima zi a taberei:

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s