Academia de Pictura – Spectrul si Culorile

TabereCuSuflet0260In afara de Academia de Tenis, astazi, la Predeal, a inceput si Tabara Academia de Pictura!
Inca de la inceput copiii au intrat intr-o atmosfera magica:) Prima ora a inceput cu o discutie despre  culorile spectrului solar, despre fenomenul optic  ce naste perceptia despre culori, precum si despre amestecuri cromatice.

Lectiile sunt sustinute de D-na Angelica Alexe de la Scoala de Arte nr.2. Iata un scurt interviu despre ce au facut copiii astazi:

“- Ce ati facut astazi, in prima zi a taberei?”

“- Am vorbit despre culorile spectrului solar, despre fenomenul optic al culorilor, precum si despre amestecuri cromatice.
Am inceput prin a identifica impreuna cele doua grupe de culori: rosu, galben si albastru, respectiv verde, portocaliu si violet. Apoi am explicat fenomenul optic al culorilor: lumina se reflecta de pe obiectele din jur pe retina, iar creierul identifica acele unde ca fiind rosu, galben etc. Negru si alb sunt non-culori, lumina este respinsa de pe o suprafata albasau absorbita in totalitate de negru.
In cursul lectiei de astazi am experimentat amestecurile cromatice in cateva “peisaje” inspirate din natura inconjuratoare. Am vorbit despre instrumente de lucru si cum se lucreaza cu ele; despre tehnici de pictura cu culori de apa.”

“Cateva aprecieri referitoare la copii?

“Sara s-a descurcat foarte bine la cea de a doua plansa, dupa ce in prima experimentase unele metode invatate la atelier, in Scoala de Pictura pe care o urmeaza in timpul anului.

Sofia simte culoarea si s-a descurat foarte bine la ambele planse. Negrul a fost folosit un pic in exces, putand fi folosit in schimb o culoare de maro sau umbra.

Am remarcat si talentul Sabrinei! A fost foarte atenta la explicatiile date si a finalizat o plansa in care a sustinut foarte bine un acord cromatic de cald – rece: albastru cobalt si gri de roz.”

Dupa incheierea lectiei am mers pe partie unde am jucat Battlefield cu cei de la Tenis, iar seara am jucat Mafia. Iata cateva poze de astazi:

Foto: Tabere cu Suflet

One thought on “Academia de Pictura – Spectrul si Culorile

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s