Academia de Pictura – Modelarea si Modularea

TabereCuSuflet1384Astazi copiii din Tabara de Pictura au deprins modelarea si modularea – doua noi tehnici de pictare!

“Le-am explicat copiilor in ce consta procedeul “Modelarii Culorii”. Se incepe prin asezarea formelor pe plansei, creionand conturul de frunze, flori, mere, un vas, crengute de brad, melci etc. Apoi se aseaza pe suprafata fiecarei forme o tenta plata de culoare. Cu o pensula subtire se amesteca pe paleta o culoare din fond cu o cantitate de alb, iar griul deschis obtinut se aseaza in hasura subtire pe partea de lumina. Se amesteca apoi aceeasi culoare din fond cu foaret putin negru si se aseaza in hasura subtire in partea de umbra. Se va evidentia forte clar relieful acelui obiect.
Procedeul “Modularii culorii” consta in asezarea cu ajutorul pensulei de pete alaturate sau suprapuse, pete de culori calde langa pete de culori reci, dand mai mult impresia acelui obiect sau grup de obiecte.

In ce priveste copiii, Sofia a reusit sa inteleaga destul de bine fiecare procedeu. Va trebui doar sa mai repete, pentru a obtine efecte pe toate obiectele propuse si nu doar partial.
Sabrina a inceput foarte bine, va trebui doar sa mai exerseze ambele procedee.
Sara a reusit sa aplice ambele procedee foarte bine. Va trebui sa mai exerseze la executia clara a conturului obiectelor si la proportii.”

Text: D-na profesoara Angelica Alexe
Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s