Academia de Pictura – Contrastele cromatice

TabereCuSuflet0330Astazi in Tabara de Pictura am invatat despre Contrastele Cromatice si despre Contrastul de Complementare!

 

Contrastele sunt situatii de asezare a culorilor intr-un tablou intr-un anumit mod, fie folosind culori calde pe unele suprafete alaturi de culori reci, fie folosind nuante de culori deschise langa culori foarte inchise, fie folosind culori complementare, sau pot fi situatii cand culorile imprumuta pe un fond de gri , culoarea opusa sau complementara (culoarea de simultaneitate).

Contrastul de complementare se formeaza atunci cand intr-un tablou se folosesc una sau mai multe perechi de complementare (rosu – verde, albastru – oranj, galben – violet).

Sofia a folosit in lucrarea sa contrastul albastru – oranj. A dus la capat lucrarea intr-o maniera originala, pastrand si folosind procedeul invatat la lectia trecuta. Lucrarea a fost finalizata foarte bine.

Sabrina a folosit contractul rosu – verde in lucrare , reusind sa redea cu originalitate si expresivitate. A inyeles foarte bine tehnica invatata la lectia anterioara si a aplicat-o cu succes.

Sara a folosit in lucrarea sa contrastul galben – violet si a reusit foarte bine sa aduca prospetime si expresivitate care au dat valoare lucrarii.

Maria a folosit foarte bine metoda de aplicare a culorilor complementare invatata la lectia trecuta si a finalizat lucrarea cu succes. A lucrat foarte bine!


Text: D-na profesoara Angelica Alexe

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s