Micii Cercetasi – In Inima Muntelui

TabereCuSuflet0011Astazi se anunta ploaie in Tabara Micii Cercetasi, asa ca am ales sa mergem in pesteri! Am vizitat Pestera Ialomitei si am cautat comoara lui Zamolxis, apoi ne-am luat echipamentul de speologie si am explorat Pestera cu Bolul fermecat:)

Astazi aveam in plan sa urcam la Cascada Obarsia Ialomitei – a doua cea mai mare dn tara – insa ploaia ne-a dat planurile peste cap!
Asa ca dupa inviorarea de dimineata ne-am luat lanternele si am pornit spre Pestera Ialomitei. Pe drum am aflat povestea Schitului din gura Pesterii, despre care se spune ca ar fi fost inaltat prima oara de catre Mihnea cel Rau, precum si legenda lui Zamolxis, despre care se spune ca a locuit cativa ani in aceasta pestera. Apoi am pornit la drum pentru a gasi comoara ascunsa in adancul Pesterii:)
Dupa ce am vizitat Pestera si am gasit indiciile, ne-am catarat pe peretii din Chei catre al doilea nostru obiectiv: Pestera cu Bolul fermecat. Aceasta este mult mai putin cunoscuta, mai greu accesibila, dar mai frumoasa si mai plina de provocari. Se spune ca aici s-ar fi nevoit un calugar care ar fi impartit pestera cu un urs, fiind singura mentiune de convietuire cu un animal salbatic din ortodoxia romaneasca. Am ajuns la crucea ce strajuie intrarea, unde multi copii aleg sa nu mai intre. Spre bucuria noastra, toti copiii au vrut sa mearga mai departe, asa ca, in echipe de cate 5 copii, luminandu-ne calea cu tlanternele, ne-am tarat pe galeriile inguste si am vazut camera unde statea Calugarul anahoret, apoi ne-am catarat pana la locul unde se afla bolul din care oricata apa ai lua, nu seaca niciodata!

Dupa-amiaza copiii ar fi vrut sa joace Battlefield – jocul care le-a ramas in minte cel mai mult se pare caci vorbesc de el neincetat:) A plouat torential insa, asa ca am stat in hotel si am jucat Mafia si Dixit.
Maine, daca ne ajuta Dumnezeu, mergem la Catarat!

Iata cateva poze de astazi:

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s