Micii Cercetasi – In Canionul Horoabei

TabereCuSuflet0155Dupa patru zile pline de activitati, in care Micii Cercetasi au facut o multime de drumetii si s-au antrenat la catarat, a venit si ziua a cincea in care, ca o incununare a acestor eforturi, au urcat Canionul Horoabei – unul dintre cele mai pitoresti si mai salbatice trasee din M-tii  Bucegi!

Valea Horoabei este un sistem carstic cu un canion adanc – Canionul sau Gangul Horoabei, avand saritori si cascade cu inaltimi ce variaza intre 5 si 15 m, precum si un Izbuc puternic, numit Izbucul Horoabei sau Izvorul Burlacului. Aici se spune ca s-a nascut alpinismul in Romania, odata cu excursia din 1903 in care Ieronim, Nicolae Bogdan şi Mihai Haret au reusit sa strabata, in premiera, Canionul Horoabei!
La intrarea in Canion vegheaza impresionantul Turn al Seciului, desprins de perete de mii de ani si despre care se spune ca se afla chiar in mijlocul Cetatii Vrajitoarei!
Canionul este dotat cu lanturi iar copiii au fost echipati cu ham si alonje cu carabiniere. “A fost cea mai frumoasa zi” au spus copiii la coborare!:)

Excursia a durat cu totul 6 ore si jumatate, insa, cu toate acestea, dupa-amiaza au mai gasit timp si energie pentru Battlefield si alte Jocuri:)

Iata pozele din aceasta zi:

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s