Transilvania pe 2 Roti – Galopiada Secuiasca

TabereCuSuflet0048Tabara Transilvania pe 2 Roti a inceput in forta:) Astazi am urcat cu bicicletele Dealul Pivnitele Mari de la Moacsa unde Marea Galopiada Secuiasca era in plina desfasurare! Am admirat parada husarilor, i-am aplaudat pe concurentii care se intereceau in calare, iar la final am pedalat 20 km pana la Arcus:)

Zi plina astazi in Tabara Transilvania pe 2 Roti! De dimineata ne-am intalnit cu totii in Bucuresti, apoi ne-am suit in microbuz si am pornit spre Sf.Gheorghe. Cum am ajuns Cami ne-a servit un pranz delicios, apoi ne-am urcat pe biciclete si am pornit spre Dealul Oriáspince-tető sau Pivnitele Mari.

Pe aceasta movila veche ce adapostea odinioara un mausoleu si un loc de cult din epoca bronzului, se inalta astazi un monument impresionant si enigmatic. In centrul monumentului se afla un dom construit pe scheletul unei iurte, iar in jurul sau este un sistem de poteci din piatra in forma unor flacari, fiecare flacara fiind indreptata catre una dintre cele 12 localitati importante din tinutul Trei-Scaune. De la  dom pleaca o spirala pe care se afla 12 porti, fiecare avand gravata cate o data importanta pentru localitatea respectiva. La data respectiva, pe deal se aprinde o flacara uriasa, ca in vremurile in care orice primejdie era comunicata astfel.

Locul era plin de lume, caci in acest weekend avea loc aici un festival ecvestru renumit – Galopiada Secuiasca. Am ajuns chiar la ultimul act – finala concursului de echitatie, asa ca i-am urmarit pe cei doi finalisti intrecandu-se pe un traseu circular. Dupa ce l-am aplaudat pe invingator, ne-am delectat cu langos, kürtőskalács si alte produse locale, apoi ne-am suit din nou pe biciclete si am pedalat spre Arcus. Pe drum am admirat lacul Padureni, pe malul caruia am si poposit putin, Lacul Körös, precum si Cetatea din Ghidfalau si pe cea din Valea Crisului.
In total astazi am parcurs 20 km si am urcat 200 m diferenta de nivel!

Maine vom urca pasul Vadas (Salbaticie) si vom pedala 30 km pana la Aita!

Iata pozele de astazi:

Foto: Tabere cu Suflet

One thought on “Transilvania pe 2 Roti – Galopiada Secuiasca

Leave a comment